Taky si tak užíváte horké jarní dny?
Já osobně jen do 24°C.
Vyšší teploty už si musím zpříjemnit.
A vílinky se mnou.
Není snad nikdo, kdo by nemiloval nanuky, zmrzlinu.
Já miluju i jejich výrobu. Od začátku do konce. Na ty dnešní jsme si i sbíraly jahody na plantáži. :) Hrozně ráda experimentuji a dávám tak holčičkám něco výjimečného, nového, zdravého a osvěžujícího. Zároveň si v kuchyni společně užijeme docela dost srandy a holčičky vidí co za mlsáním stojí a že "to není jen tak". Nejvíc nás baví experimentovat. Kupované nanuky nemají šanci! :)
Vyrábíte si vlastní nanuky? Jaké kombinace máte nejraději?
My jsme si oblíbili tyto dvě:
•Goji semínka, chia semínka, červený pomeranč, zelené jablko, voda. |
Postup je snadný.
Semínka jsem nechala asi hodinu namočené ve vodě, přidala nakrájené ovoce, rozmixovala, nalila do forem a zamrazila.
Všechny pokusy je nutné ochutnávat. Opakovaně ochutnávat. |
kontrola konzistence... |
příděly |
•Maliny, borůvky, jahody, chia semínka a voda. |
Tady je postup maličko jiný, chtěla jsem, aby byly nanuky a jejich výroba maličko kreativní. Namočená chia semínka jsem rozmixovala společně s vodou a jahodami.
Na spodek nanukové formy naskládala nakrájené maliny a borůvky, ty zalila směsí z jahod a semínek, nakonec vložila plátek jahody. Víčko → dřívko → mrazák → mlsné jazýčky.
Ať chutná!
♥
#sugarfree #zdravědětem #nanukydoruky #vegan #yummy #protiproudu
Taky vyrábíme. Nejvíc tedy mícháme jogurt s ovocem a mrazíme, někdy i mixujeme a pak mrazíme, ale vede "vodový" ananas se zlatým kiwi!
OdpovědětVymazatBezva zdrave recepty!U nás ted aktualni tema. Odkud prosim mate formicky a drivka? Diky. Jitka
OdpovědětVymazat