Stránky

středa 6. ledna 2016

brokolice 3x jinak


Brokolici milujeme všichni tři!
Mrkněte na naše tři oblíbené a hlavně super rychlé recepty. 



Na dvou lžících olivového oleje zesklovatíme jednu velkou, na jemno nakrájenou cibuli.
K ní přidáme potřebné množství propláchnuté rýže, osolíme a zalijeme vodou.

Než se rýže uvaří, na pánvi osmahneme bylinkové tofu, po chvíli přidáme několik rajčátek a na páře 'uvařenou' brokolici.
Necháme pár minut podusit pod pokličkou, přidáme ovesnou smetanu a asi 2-3 lžíce parmazánu.
Dle potřeby dosolíme a máme hotovo. 


Recept nouzový, ale snazší a rychlejší už to snad být nemůže. 
A je to taky velká dobrota!

Nejprve si na páře 'uvaříme' brokolici, kterou po změknutí  scedíme, vodu však nevyléváme, ještě se nám bude hodit.
Na másle si osmahneme dvě na jemno nakrájené cibule, přidáme potřebné množství rýže a pohanky a chvíli promícháváme. Zalijeme vývarem z brokolice, osolíme dle potřeby a vaříme.
Než se nám rýže s pohankou uvaří, utřeme kousek másla se čtyřmi stroužky česneku a dáme na pánev.
Přidáme brokolici, po chvíli sýr Cottage a odstavíme. 

Servírujeme posypané lahůdkovým droždím. 
Přidala jsem i čerstvou řeřichu, jen tak pro vitamín. :)


Posledním receptem jsou těstoviny.

Ty si dáme vařit v osolené vodě.
Na páře 'uvařenou' brokolici vložíme s trochou vývaru, hrstí slunečnicových semínek, sušeným česnekem a bylinkovým pepřem do mixéru a mixujeme, dokud nedosáhneme hladké kaše.
Nastrouháme tofu natural, které osmahneme na olivovém oleji spolu s cibulkou. 
Směs tofu a cibulky smícháme se směsí z mixéru, přidáme ovesnou smetanu dle potřeby a prohřejeme. 
Nakonec smícháme omáčku s těstovinami, na talíři jídlo posypeme medvědím česnekem a slunečnicovým semínkem. 

Přeji vám dobrou chuť a pohodové vaření. :)




Žádné komentáře:

Okomentovat

Mockrát děkuji za milý komentář! :)