Spolu s dýňovou sezónou, přichází má další etapa nezdařených pokusů v pečení.
Pečení mi nikdy nešlo.
Dnes jsem kletbu konečně prolomila a musím se s vámi o tu dobrotu podělit.
• do hrnce si dáme vařit očištěnou, nakrájenou menší dýni, kterou po uvaření necháme vychladnout
• v míse smícháme 250 gr špaldové mouky, citronovou kůru z půlky citronu, 2 lžíce třtinového cukru, jedno vejce nebo jeden banán, 125 gr másla ( Alsan )
• uhněteme těsto a necháme jej na půl hodiny v ledničce odpočinout
• smícháme 2 lžíce zakysané smetany ( myslím, že pro zdravější verzi by šla nahradit bílou Hollandií ) , hrst nasekaných ořechů, goji semínka, šťávu z půlky citronu, špetku skořice, 3 lžíce rýžového sirupu, 2 vejce, rozmačkanou a vychladlou dýni.
• koláčovou formu vymažeme máslem a rozprostřeme na ni těsto, které poté přelijeme tekutou směsí
• pečeme asi 40 minut na 180°
Nejen že je výborný, snadný a povede se i naprostému nešikovi!
Je i zdravý a dodá spoustu vitamínů.
Goji semínka jsou skvělým antioxidantem, afrodiziakem, podporují imunitu, pleť udržuje zdravou a čistou.
Dýně je oblíbená pro vysoký obsah minerálních látek a vitamínů. Podporuje funkci slinivky břišní, ledvin, srdce aj.
No a ořechy? Pohlazení pro nervovou soustavu. :)
Dobrou chuť !
Žádné komentáře:
Okomentovat
Mockrát děkuji za milý komentář! :)