... a začínáme s přípravami jídla na den "Dé".
První na řadu přišly špaldové sušenky.
Lili jsem je začala péct už asi v 8mi měsících.
Recept je hrozně jednoduchý!
***
Na jeden plech sušenek potřebujeme:
50 gr másla Alsan (v případě, že nemáte v Alsan důvěru, použijte Jihočeské od Madety), 100 gr špaldové hladké mouky, 30 gr datlového ( nebo jiného rostlinného ) sirupu.
Těsto necháme 2 hodinky odpočinout v lednici, vyválíme, vykrájíme, naskládáme na plech a dáme péct na 180° cca na 15 minut.
Doporučuji dělat sušenky silnější.
Přejeme dobrou chuť! :)
Juuu, vyzkoušíme, díky!! :)
OdpovědětVymazatRádo se stalo :)
VymazatPrávě aktuální! Alternativa vánočního cukroví :-) Děkuji! Děkuji! Děkuji!
OdpovědětVymazat