Stránky

čtvrtek 14. srpna 2014

špaldové


... a začínáme s přípravami jídla na den "Dé".
První na řadu přišly špaldové sušenky. 
Lili jsem je začala péct už asi v 8mi měsících.
Recept je hrozně jednoduchý!



***
Na jeden plech sušenek potřebujeme:
50 gr másla Alsan (v případě, že nemáte v Alsan důvěru, použijte Jihočeské od Madety), 100 gr špaldové hladké mouky, 30 gr datlového ( nebo jiného rostlinného ) sirupu.
Těsto  necháme  2 hodinky odpočinout v lednici, vyválíme, vykrájíme, naskládáme na plech a dáme péct na 180° cca na 15 minut. 
Doporučuji dělat sušenky silnější. 
Přejeme dobrou chuť! :)

3 komentáře:

  1. Právě aktuální! Alternativa vánočního cukroví :-) Děkuji! Děkuji! Děkuji!

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za milý komentář! :)