Stránky

středa 24. února 2016

kroky, které hrají


Bola.
Co je to?

Mexická bola je tradiční  přívěsek pro těhotné ve tvaru asi centimetrové kuličky zavěšené na dlouhém provázku, řetízku či kůži, uvnitř ní je něco jako malý xylofon, má mnoho podob a při chůzi nebo pohybu jemně cinká.

V době, kdy miminko v břiše začne vnímat zvuky, slyší mimo jiné i uklidňující zvuk boly a po narození na ni pozitivně reaguje, protože pro něj jde o zvuk známý. 

Upřímně nevím, jestli této teorii věřím, dle mého cinkání miminko slyšet nemůže, ale pojala jsem bolu jako symbol těhotenství, originální módní doplněk a taky hezky napomáhá vytváření vztahu mezi Lili a miminkem. 
Lilitce jsem vysvětlila, k čemu kulička slouží, jí se cinkání líbí a pravidelně chodí miminku něco 'zahrát'.
Přijde mi to moc milé. :)


I já pozoruji, že si s přívěskem často pohrávám. Ten zvuk FAKT uklidňuje! :))

A co vy? Máte/ měla jste svou bolu?









6 komentářů:

  1. To je bozi, skoda ze jsem o tom neslysela v tehu, tak treba si u dalsiho mimca vzpomenu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jistě ano. S rostoucím bříškem to přijde samo. :)

      Vymazat
  2. Přesně, jako Katka - myslím si, že je to boží, takže ukládám, do složky mimi a snad najdu až to bude aktuální příště... teď už doufám, že ten špunt bude venku v rámci ideálně hodin, maximálně pár dní :D

    OdpovědětVymazat
  3. Hezké, mám to podobně, měla jsem bolu u dcery i u syna. Vzhledem k tomu, že v břiše je dítě neustále vystaveno hluku až 80 decibelů (krev v tepnách atd.), tak silně pochybuju, že by slyšelo jemné cinkání rolničky. ALE, byl to pro mě symbol těhotenství, vybrala jsem bolu vždy po prvním trimestru a nosila až do konce, každé dítě mělo svou a po porodu jsem ji zapracovala do mobilu nad postýlku. prostě velmi osobní drobnost, pro mě i pro miminko. Užívejte cinkání, rychle to uteče...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidím to úplně stejně, jako Vy. :) Děkuji, utíká to strašně!

      Vymazat

Mockrát děkuji za milý komentář! :)