Piškoty jsem jako malá- vlastně i jako velká- milovala. Třeba s Nutellou? Hmmm!
Ani Lili o ně nechci připravit, ale...
Postup na zdravější piškoty:
Ze dvou bílků vyšleháme opravdu poctivě sníh.
Žloutky utřeme s 30 gr třtinového cukru (kdo chce sladší, přidá cukru více, ale já bych spíše ubrala), přidáme lžičku vody, 50 gr špaldové mouky a opatrně přimícháme sníh.
Pečeme v troubě na 170°asi 25 minut.
Prostě než piškoty nezezlátnou.
Nemají hezký tvar a jsou maličko rozpláclé, ale TA chuť!
Myslím, že ráno budu muset dělat nové. :)
Mimochodem- více tipů a receptů (mnou osvědčených) najdete nově zde → https://www.facebook.com/pages/Gabris/746860008702605
Těšíme se na Vás.
Jééé, děkuji za recept!!! Lilince přeju dobrou chuť.
OdpovědětVymazatTaky o piškoty nechci Míšu ochudit a toto je prima tip. Ještě zkusím přidat trošku pohankové mouky a část cukru nahradit datlovým sirupem. Večer se do toho pusím.
Romana (nedivimse.cz)
Romi, určitě se potom pochlubte s výsledkem, ráda recept také obměním. :)
VymazatNahradit cukr sirupem jsem se trochu bála kvůli už tak řídké konzistenci, ale chci vyzkoušet třeba kokosové. :)