Stránky

sobota 4. října 2014

s příchutí podzimu


Určitě je znáte! Chipsy!


V obchodech na nás útočí z regálů, venku se povalují jejich zbytečné obaly ( čti ) , jsou výborné k televizi, do kin,  na cesty, solené, špízové, paprikové, pepřové, cibulové, dokonce se smetanou (!) , křupavé, vlnkaté, rovné, trubičky, kuličky, čtverečky, oválky ... No prostě -bájo!

A o těch zdravých už jste slyšely? 
Z jablek, hrušek, řepy, mrkve, celeru, brambor?
Zaručuji Vám, že jsou mnohem lepší, chutnější, levnější, zdravější, bez kapky oleje, zrnka soli a jiných, skrytých jedů- a jen Vy si určíte, co do nich přidáte! :)

Dnes si uděláme ty  z jablíček. Je to vlastně strašně jednoduché!
Na nejbližším stromě utrhneme asi 4 jablka. 
Doma je zbavíme slupky, opláchneme a škrabkou děláme tenké plátky.
Na pečícím papírem vybavený pekáč, plátky naskládáme jeden vedle druhého.
A teď přijde má oblíbená část- posypeme je vším, čím chceme. 
Skořice, třtinový cukr, citronová kůra, vanilkový cukr nebo nic- zkrátka jen tak je mžeme vložit do trouby a tam je nechat  "sušit" při cca 150°C asi půl hodiny.

Doporučuji Chipsy v průběhu hlídat, popřípadě si maličko pohrát s teplotou a časem, každé jablíčko je jinak šťavnaté. 

Lili domácí chipsy všeho druhu miluje
Dobrou chuť. :)


2 komentáře:

  1. Jéé, díky za další super tip, no to MUSÍME vyzkoušet!!!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě musíte! Já jsem dnes udělala 4 plechy a jsou fuč!!! :) Ať chutná.

      Vymazat

Mockrát děkuji za milý komentář! :)