Určitě je znáte! Chipsy!
V obchodech na nás útočí z regálů, venku se povalují jejich zbytečné obaly ( čti ) , jsou výborné k televizi, do kin, na cesty, solené, špízové, paprikové, pepřové, cibulové, dokonce se smetanou (!) , křupavé, vlnkaté, rovné, trubičky, kuličky, čtverečky, oválky ... No prostě -bájo!
A o těch zdravých už jste slyšely?
Z jablek, hrušek, řepy, mrkve, celeru, brambor?
Zaručuji Vám, že jsou mnohem lepší, chutnější, levnější, zdravější, bez kapky oleje, zrnka soli a jiných, skrytých jedů- a jen Vy si určíte, co do nich přidáte! :)
Dnes si uděláme ty z jablíček. Je to vlastně strašně jednoduché!
Na nejbližším stromě utrhneme asi 4 jablka.
Doma je zbavíme slupky, opláchneme a škrabkou děláme tenké plátky.
Na pečícím papírem vybavený pekáč, plátky naskládáme jeden vedle druhého.
A teď přijde má oblíbená část- posypeme je vším, čím chceme.
Skořice, třtinový cukr, citronová kůra, vanilkový cukr nebo nic- zkrátka jen tak je mžeme vložit do trouby a tam je nechat "sušit" při cca 150°C asi půl hodiny.
Doporučuji Chipsy v průběhu hlídat, popřípadě si maličko pohrát s teplotou a časem, každé jablíčko je jinak šťavnaté.
Lili domácí chipsy všeho druhu miluje!
Dobrou chuť. :)
Jéé, díky za další super tip, no to MUSÍME vyzkoušet!!!! :)
OdpovědětVymazatUrčitě musíte! Já jsem dnes udělala 4 plechy a jsou fuč!!! :) Ať chutná.
Vymazat