Stránky

úterý 10. června 2014

nadýchaná


Lučinu mají rádi snad všichni.
 Ani my nejsme výjimkou a vlastně se u  nás na chleba nemaže nic jiného. 
Co už ale všichni jistě nedělají, je Lučina domácí.
Pokud jste o její výrobě ještě náhodou nečetli, tak tady je recept, jak ji dělám já:



• Nachystejte si veliký jogurt (měl by být hustý, nejlépe Hollandia), zakysanou smetanu, dózu nebo mísu, utěrku (plátýnko, plenku) a pokud nemáte víko, použijte cedník, na které utěrku položíte.
• Jogurt a smetanu smícháme, přidáme sůl (já nedávám), popřípadě můžeme přidat např. bazalku, pažitku, chilly, česnek aj.


• Směs přendáme na plátno a zavíčkujeme tak, aby měla kam odkapávat syrovátka (tu můžete použít na domácí chléb). Dáme do chladu na 24 hodin.
• Po 24 hodinách - dobrou chuť ! :)


V případě, že  uděláte Lučinu pouze z Hollandie, je vhodná i pro malé děti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Mockrát děkuji za milý komentář! :)